ים המלח – חופשה מושלמת במקום הכי נמוך בעולם

טוב, זה רשמי, ים המלח הוא ללא ספק האזור האהוב עלי בארץ. השילוב של הנופים המדבריים עם הטורקיז של מי הים והצמחייה הירוקה שבנחלים מושלם וייחודי בעיניי.

חופשה בים המלח מתאימה לכולם. החל ממי שרק רוצה לרבוץ על החוף, להימרח בבוץ ולצוף במים, דרך מי שמחפש טיולים קלילים בנופים עוצרי נשימה וכלה באלה שאוהבים מסלולים ארוכים ומאתגרים. אני נמנית על הסוג השני, ולכן אלו גם יהיו רוב ההמלצות שלי, אבל תדעו שבאמת יש כאן משהו לכל אחד.

לינה בים המלח

איפה לאכול בים המלח

מסלולי טיול מומלצים בים המלח

ים המלח

על מנת להנות מהאזור ולנצל את כל מה שיש לו להציע, אני ממליצה להקדיש לו לפחות יומיים מלאים. זו היתה התוכנית שלנו, אבל מזג האוויר לא היה לטובתנו ביום השני (היה חשש לשיטפונות, ולכן השמורות היו סגורות) ולא הספקנו את כל מה שרצינו. זה מביא אותי לשאלה החשובה:

צימרים ואפשרויות לינה נוספות באזור ים המלח

למרות אהבתי הרבה לנופים של ים המלח, בנושא של מקומות לינה התאכזבתי מאוד. קשה לי להבין איך באזור תיירותי כל כך אין מקומות לינה ראויים ובוטיקיים, כדי להשלים את חוויית החופשה.

אמנם אזור עין בוקק מלא במלונות, אבל לצערי מדובר בעיקר ברשתות גדולות עם מלונות בעיצוב סטנדרטי עד משעמם והציונים שלהם בבוקינג נמוכים (בקושי מגרדים את ה-8).צימרים בים המלח

אז איפה בכל זאת מומלץ לישון באזור ים המלח?

קודם כל חשוב להדגיש שמדובר באזור גדול. נסיעה מחלקו הצפוני לחלקו הדרומי של ים המלח אורכת כשעה, ולכן כדאי להבין לאיזה מהאזורים חשוב לכם להיות קרובים.

אם תרצו להיות קרובים לחלק הדרומי, אז ערד היא האופציה הכי טובה שלכם, וזו גם היתה הבחירה שלנו. ערד ממוקמת כחצי שעה נסיעה מעין בוקק, ויש בה מגוון דירות אירוח וצימרים.

צימרים ומקומות לינה בערד

*שימו לב שהעלויות בבוקינג לא כוללות מע"מ*

Into the desert

הדירה שישנו בה היתה מהממת, ואני ממליצה עליה בחום. זו דירה בעיצוב מודרני, מאובזרת עם כל מה שצריך ויש בה סלון, מטבח, 2 חדרי שינה וחדר רחצה.

הגענו לדירה בלילה אז לא צילמתי תמונות, אבל תוכלו לראות סרטון של הדירה בהיילייט ים המלח באינסטגרם שלי.

עדכון: לצערי הדירה לא זמינה כרגע להזמנות

מקומות לינה נוספים בעיר:

*לחצו על שם המקום לפרטים נוספים ולהזמנה*

Marvin's Place – יחידת אירוח חמודה בערד הכוללת חדר שינה, מטבחון מאובזר ומרפסת דק גדולה.

Dead Sea Desert's Edge – בית הארחה הכולל יחידות אירוח פשוטות ונעימות עם מטבחון מאובזר. חלקן פונות לנוף המדברי.

קורא במדבר – מקום אירוח מקסים, יחידות האירוח כוללות ג'קוזי פנימי ומרפסת גדולה הפונה אל הנוף.

מקומות נוספים שמקבלים מעט ביקורות (ולכן זו המלצה מסויגת), אבל נראים נהדר והביקורות הקיימות מעולות:

צימר בוטיק אדלה – כנראה האופציה הכי מפנקת שתמצאו באזור. צימר יפהפה עם ג'קוזי פנימי, מקלחת ענקית, מרפסת ובריכה פרטית שממנה נשקף נוף המדבר.

New The Luxe Suite in Arad – וילה בעלת 3 חדרי שינה המתאימה לאירוח של עד 8 אנשים וכוללת בריכה פרטית וגינה הפונה לנוף.

אופק המדבר – יחידת אירוח מקסימה הכוללת שני חדרי שינה, סלון, פינת אוכל, מטבח וגינה.

חופשה בים המלח

צימרים ומקומות לינה מיוחדים בים המלח

כמה אופציות טובות שמצאתי באזור ים המלח:

Sabag's Ein Gedi Oasis – בחופשה השנייה שלי באזור ישנתי בדירה הזו ואני ממליצה עליה בחום! זו דירה מהממת בקיבוץ עין גדי, בעיצוב מודרני עם חדר שינה, סלון, מטבח מאובזר ומרפסת גדולה.

בעלי הדירה היו ממש נחמדים ועזרו לנו בכל מה שהיינו צריכים. בנוסף להכל היה עוד בונוס נחמד – קיבלנו כניסה חינם לבריכה של מלון עין גדי לאורך כל השהות שלנו בדירה.

מקומות לינה בים המלח

מצוקי דרגות – כפר נופש שמציע כמה סוגי אירוח. החדרים המפנקים ביותר נקראים חדרי טנטי ויש להם נוף עוצר נשימה לקו החוף של ים המלח.

מצוקי דרגות

צימר שחר ים המלח – נמצא ביישוב נאות הכיכר בקצה הדרומי של ים המלח. צימר בבקתת עץ עם מטבחון מאובזר, ג'קוזי ומרפסת.

חאן עין גדי – לא מסוג המקומות שאני בדרך כלל ממליצה עליהם כי מדובר בחאן עם שירותים ומקלחות משותפים, אבל יש להם אפשרות לינה מגניבה של ואן ובו מיטה זוגית ומחוץ לו דק מוצל עם ערסל ופינת ישיבה. ממליצה לקרוא לעומק את הביקורות מהתקופה האחרונה ולהחליט האם מתאים לכם.

לינה בים המלח

למי שחשוב לו מקום הלינה יותר מהמיקום, אני ממליצה לשקול ללון בירושלים או לחילופין ביישוב צוקים.

ירושלים נמצאת כשעה נסיעה מחלקו הצפוני של ים המלח, ובאופן טבעי יש בה מגוון גדול מאוד של מקומות לינה (תוכלו לקרוא את ההמלצות שלי בכתבה הזו. אגב יש שם המלצות קולינריות לאזור ירושלים שגם אותם תצטרכו, כי אם איזור ים המלח לא מפותח ברמת הלינה, אז ברמה הקולינרית המצב אפילו יותר גרוע).

היישוב צוקים נמצא בערבה, והוא ממוקם כשעה נסיעה מהאזור הדרומי של ים המלח. בצוקים יש כמה אופציות לינה מעולות ותוכלו לקרוא עליהם בכתבה על מקומות לינה מיוחדים בנגב.

איפה לאכול בים המלח?

גם מבחינה קולינרית ים המלח זה לא אזור מפותח במיוחד. יש כאן בעיקר מסעדות פשוטות או רשתות כמו מקדונלדס וארומה, ולכן דירה עם מטבח מאובזר זה בהחלט יתרון, כי תוכלו לבשל לעצמכם.

תשמחו לדעת שבמרכז ערד יש סופר-מעדנייה שפתוח גם בשבת שנקרא Deli market כך שאם תבחרו לישון שם תדעו שיש איפה להצטייד גם בסופ"ש.

ובכל זאת איפה אוכלים באזור?

מי קאסה

מסעדה איטלקית נהדרת הנמצאת בחלק הצפוני של ים המלח.

יש כאן מגוון מנות גדול (במיוחד ביחס למסעדות אחרות באזור), הן טעימות, משביעות ובעיקר במחיר מעולה.

המסעדה מעוצבת בסגנון מיוחד שמזכיר קצת את המערב הפרוע עם הרבה פריטים מעניינים וגם פינת משחקים לילדים.

מסעדות בים המלח

מצוקי דרגות

המלצתי על המקום הזה בסעיף הלינה ואני ממליצה עליו שוב גם בהקשר של אוכל. המסעדה של המקום כיפית במיוחד. המנות פשוטות טעימות ומגוונות וגולת הכותרת כאן היא ללא ספק האווירה – מוזיקה טובה, וייבים רגועים ונוף מרהיב של ים המלח.

הנסיעה לכאן כוללת עלייה של כמה דקות בכבישים מפותלים, אבל מבטיחה שזה שווה את זה.

מצוקי דרגות מסעדה 

Dezert Patisserie

ככל הנראה הפטיסרי היחידי באזור. הוא נמצא בקיבוץ עין גדי ומציע גם משלוחים. אנחנו למשל לא ישבנו שם אלא הזמנו ארוחת בוקר לדירה וגם מארז קינוחים.

ארוחת הבוקר הזוגית היתה ענקית ומגוונת והקינוחים היו טעימים. 

חאן עין גדי וחאן באדולינה

שני חאנים שנמצאים בעין גדי ובשניהם מסעדות דומות. התפריט מצומצם, האוכל חביב והאווירה היא אווירת צ'יל כיפית שמתאימה לוייבים של האזור. לא בדיוק פנינה קולינרית, אבל אופציה טובה למי שנמצא באזור.

איפה לאכול בים המלחהמסעדה של חאן עין גדי

 

מסלולי טיול מומלצים באזור ים המלח

שמורת עיינות צוקים

בצפון ים המלח נמצאת פנינה קסומה שנקראת עיינות צוקים. זוהי שמורה קטנה, ובה מספר מעיינות שניתן להיכנס ולשכשכך בהם. יש במקום מסלול הליכה קצרצר שחלקו מוצל, שעובר בין המעיינות השונים. ברחבי השמורה יש המון שולחנות פיקניק, והמקום הזה מומלץ מאוד למי שמטייל עם ילדים קטנים.

ים המלחעיינות צוקים

אנחנו ביקרנו בשמורה בשבת ב-10 בבוקר ולא היה עמוס בכלל. כשיצאנו ב-11, המקום התחיל להתמלא, לכן אם חשוב לכם להגיע לפני השעות העמוסות, תכוונו לשעות הבוקר.

בווייז: שמורת טבע עיינות צוקים – עין פשח'ה.

לחצו כאן לפרטים נוספים ולרישום לביקור בשמורה.

מסלולים בים המלח

עין בוקק

מסלול נפלא שמתאים אפילו בשיא הקיץ! 
עשינו את המסלול באוגוסט עם קטנצ'יק בן שלוש וזה פשוט מסלול מים מושלם – במיוחד עם קטנטנים, אבל לא רק!

עין בוקק הוא מסלול מישורי ברובו שלכל אורכו הולכים בתוך תוואי הנחל. המים אמנם רדודים מאוד בתקופה הזו של השנה, אך יש גם מפלונים ובריכות שכשוך לאורך הדרך. תוסיפו לזה את הצל שיש ברוב חלקי המסלול ותקבלו מסלול אידיאלי לקיץ.

נחל בוקק

מדובר במסלול קווי שזמן ההליכה בו הוא כשעתיים סה"כ.

המסלול חינמי ולא נדרשת הרשמה מראש.

בוויז: מצד בוקק

טיפ למטיילים: תתחילו את המסלול מוקדם בבוקר. כך תמנעו מעומס ובנוסף המים קרירים יותר בשעות המוקדמות.

עין בוקק

גלריה מינוס 430 הגלריה הנמוכה בעולם

במרחק נסיעה קצר מעיינות צוקים נמצאת הגלריה המיוחדת הזאת. מדובר במתחם של מבנים נטושים, ששימשו פעם כמחנה צבאי ירדני, ואמנים שונים קישטו אותם בעבודות גרפיטי צבעוניות ומרשימות.

זה מתחם שכיף להסתובב בו ואפילו יש שם עגלת קפה קטנה שנקראת עגלגלה, ומוכרים בה ג'חנון ומאפים (לא ניסיתי אותם, אבל זו כנראה אחת האופציות הקולינריות היותר טובות שיש באזור).

האזור לא מוצל בכלל, אז קחו את זה בחשבון אם אתם מטיילים בשיא הקיץ.

בווייז: חוף קליה (אל תגיעו עד לחוף. אחרי הירידה מכביש 90 לכיוון החוף תראו את המבנים המצויירים בצד הדרך ותוכלו לעצור לידם).

גרפיטי בים המלח

שמורת עין גדי

אחת השמורות היפות שהייתי בהן בארץ. יש בה שני מסלולי טיול שונים: נחל ערוגות ונחל דוד. שניהם יפהפיים וכוללים הליכה לאורך הנחל, בריכות שכשוך ומפלונים. בנחל ערוגות טיילתי בשיא הקיץ, ואילו בנחל דוד הייתי בנובמבר, מה שגרם לי להנות הרבה יותר בנחל דוד. בלי קשר למזג האוויר אנסה להיות אובייקטיבית ולהסביר איזה מסלול עדיף.

ים המלח

נחל דוד או נחל ערוגות?

כאמור שני המסלולים מהממים והנופים שרואים בהם די דומים, אבל לטעמי נחל דוד הרבה יותר מומלץ מכמה סיבות.

קודם כל הוא מגוון יותר מבחינת הנופים וגם מבחינת רמת הקושי של המסלול. בנחל דוד יש מסלול קצר וקליל של כשעה שמתאים למשפחות עם ילדים קטנים ולמי שלא רוצה להתאמץ. יש אפילו מסלול מונגש עד למפלון הראשון. במסלול הקצר יש הרבה יותר בריכות שיכשוך ומפלים מאשר אלו שבתחילת המסלול של נחל ערוגות.

נחל דוד או נחל ערוגותאת היעלים תוכלו לפגוש בשתי השמורות

ההבדל השני, והמהותי בין שני המסלולים, הוא שנחל ערוגות הוא מסלול קווי, כלומר הולכים וחוזרים פחות או יותר באותה הדרך לשתי נקודות העניין העיקריות שבו, מה שגורם לו להיות עמוס יותר במיוחד בחגים ובסופי שבוע. בנחל דוד המסלול הקצר הוא מעגלי ובאופן כללי השמורה מרגישה גדולה יותר, ולכן למרות שהיינו שם ביום שבת עמוס מטיילים, העומס לא הורגש לאורך הדרך.

נחל דוד

כאמור בנחל דוד יש כמה מסלולים. חוץ מהמסלול הקצר, יש גם מסלול ארוך יותר (שכולל טיפוס של 20-30 דקות) למערת דודים ולמעיין עין גדי.

מעיין עין גדי הוא קטנטן ובעל מים רדודים, אבל מקסים, מוצל עם מים צלולים. בדרך אליו יש נוף מרהיב של קו החוף של ים המלח. היה לנו מזל ואיכשהו היינו בו לגמרי לבד בצהרי יום שבת.

מעין עין גדי

למערת דודים עצמה לא נכנסנו, אבל בדרך אליה יש כמה בריכות טורקיז מהממות בין הסלעים, ובהחלט שווה להגיע לכאן בשבילן.

טיול בים המלח

בשמורה ישנו מסלול לגב חלון (שלא הספקנו לעשות), והוא כולל טיפוס נוסף מהאזור של מעיין עין גדי. תוכלו לקרוא על החלק הזה של המסלול בכתבה הזו.

בווייז: חניון נחל דוד.

לחצו כאן לפרטים נוספים על המסלול ולהזמנת ביקור בשמורה.

נחל ערוגות

בנחל ערוגות יש שני מוקדי עניין עיקריים – המפל הנסתר והבריכות העליונות. בדרך אליהם הולכים לאורך הנחל (בחלק מהמסלול ניתן ללכת בתוך המים בתוואי הנחל, אבל יש גם מסלול יבש למי שמעדיף), ויש כמה בריכות קטנות עם מפלונים שניתן לעצור בהם בדרך.

נחל ערוגות

ההליכה עד למפל הנסתר אורכת שעה-שעה וחצי לכל כיוון. מי שרוצה יכול להמשיך לבריכות העליונות – אנחנו לא הספקנו, אבל שמעתי שמומלץ מאוד. קחו בחשבון שאם רוצים להגיע אליהן, צריך להתחיל את המסלול עד השעה 12:00 בשעון חורף או עד השעה 13:00 בשעון קיץ.

בווייז: שמורת טבע נחל ערוגות – כניסה.

לחצו כאן לפרטים נוספים על המסלול ולהזמנת ביקור בשמורה.

פטריות המלח ושבילי המלח

לאלו מכם שלא יכולים לסיים טיול בלי תמונה פוטוגנית במיוחד – פטריות המלח הן עצירת חובה. לצערי, נאלצתי לוותר על הצילום שם, כי כשהגעתי הראות היתה גרועה, ובמקום מי הטורקיז שרואים בתמונות קיבלתי מים אפורים. בנוסף היה עמוס (בשעה 8:20 ביום שבת) וקשה היה להצטלם בלי אנשים נוספים ברקע.

חשוב לדעת שעל מנת להגיע לפטריות, יש ללכת כמה עשרות מטרים בתוך המים. בקיץ המים חמים מאוד ומומלץ להגיע מוקדם בבוקר. כמו כן מומלץ להצטייד בנעליים ולא להגיע יחפים, כי המלח שעל הפטריות שורט מאוד.

בווייז: פטריות ים המלח.

אחר הצהריים, ממש לקראת שקיעה, מצאנו ספוט נוסף לא רחוק משם של שביל מלח ארוך שנכנס לתוך הים. חנינו בתחנת הדלק סונול של עין בוקק, ומשם ירדנו ברגל לחוף והתחלנו ללכת על השביל ולהצטלם עליו. גם כאן היו הרבה אנשים, אבל השביל מאוד ארוך, אז אין בעיה למצוא מקומות להצטלם בהם.

בווייז: סונול עין בוקק.

המלצות נוספות לטיולים ולנקודות עניין באזור ים המלח

מעיינות חמים – לא רחוק מעין גדי נמצא חוף ובו מעיינות חמים טבעיים. מומלץ במיוחד בעונת החורף.

נחל פרצים – מסלול מעגלי וקליל העובר בנוף ייחודי של קירות חוואר לבנים.

נחל אוג – מסלול של כ-3 שעות בדרגת קושי בינונית, הכולל חלקים שדורשים טיפוס על יתדות וסולמות. מתאים למשפחות ומטיילים חובבי אתגרים.

ברכת צפירה – מסלול לא ארוך, אך מאתגר הכולל ירידה תלולה בעזרת יתדות שבסופה מגיעים לגב יפהפה.

אני מקווה שתאהבו את אזור ים המלח לפחות כמו שאני אהבתי אותו (למרות המחסור במקומות לינה מפנקים ומסעדות טובות) והכי חשוב אם מצאתם מלונות/דירות/צימרים/מסעדות שווים באזור תספרו עליהם בתגובות.

אהבתם את הפוסט? שמרו אותו בפינטרסט

רוצים לקבל עדכונים, טיפים ודילים שווים שאני מוצאת? השאירו כתובת אימייל והרשמו לניוזלטר

אולי יעניין אותך גם:

חופשה בצוקים

החופשה האחרונה

כן, כן, החופשה האחרונה על משקל הסעודה האחרונה. כשגיליתי שאני בהריון הדבר הראשון שעשיתי (טוב נו, שני, אחרי שסיפרתי לבעלי) היה לחשוב איך אני דוחפת

קרא עוד »

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. תקשיבי, פוסט מקסים! הייתי כמעט בכל המקומות שהזכרת וממש עשית לי חשק לחזור. בהשראתך סגרתי לילה באופק במדבר, מקווה שיהיה חמוד… מחכה כבר להגיע לאזור!!

    1. יאיי! איזו תגובה מרגשת! תהנו המון ואשמח לשמוע כמובן איך היה 🙂

כתיבת תגובה

סגירת תפריט

רוצה לקבל עידכונים, טיפים ודילים שווים שאני מוצאת?

לעולם לא אשלח לך ספאם או אעביר את הפרטים שלך לאדם אחר

דילוג לתוכן