נתחיל מוידוי: חיפוש מלונות זה תחביב שלי.
כן, כן, אני יודעת שרובכם שונאים את זה אבל אני מהמוזרים שממש נהנים מהתהליך.
אספתי לכם את כל הטיפים שיעזרו לכם לחסוך זמן וכסף וגם יעזרו לכם למצוא מקום שעונה על כל הדרישות שלכם.
את החיפושים שלי אני עושה בשני אתרים עיקריים – Booking ו-Tripadvisor.
את בוקינג אני אוהבת משתי סיבות עיקריות:
1. ההמלצות שם הם רק של אנשים שבאמת שהו במלון. כל מי שהזמין דרכם מלון וסיים את השהייה שלו מקבל מייל שמציע לו לכתוב ביקורת. אחרת אין אפשרות לכתוב שם ביקורות, מה שהופך את האמינות שלו לגבוהה.
2. לרוב המלונות יש פירוט של סוגי החדרים השונים כולל תמונות. כך תוכלו לבחור את החדר שמתאים לכם מבחינת המפרט שלו והעיצוב.
את Tripadvisor אני אוהבת משתי סיבות אחרות ולכן מבחינתי הם משלימים אחד את השני:
1. יש שם תמונות שהאורחים צילמו ולא רק תמונות רשמיות של המלון מה שעוזר לקבל תמונה אמיתית יותר של איך המלון נראה.
2. יש להם מנוע השוואת מחירים בין כמה אתרים שונים וכך תוכלו למצוא את המחיר הזול ביותר בקלות.
מקלחת שווה במלון מעולה שישנו בו בנקסוס, יוון
ההמלצה שלי: תבדקו את שני האתרים, תראו איזה מהם יותר נוח לכם ותעשו את כל החיפושים שלכם באתר שבחרתם. כשכבר הגעתם להחלטה, או שיש לכם כמה אופציות שאתם מתלבטים בניהן, תעברו לאתר השני ותבדקו את המלונות שבחרתם גם שם.
שימו לב ששווה להרשם לבוקינג כי הם נותנים הנחות ומבצעים למי שנרשם אליהם.
אחרי שבחרתם את האתר שנוח לכם לעבוד איתו, תכניסו את היעד אליו אתם נוסעים ואת התאריכים ותתחילו בחיפוש.
ועכשיו לטיפים:
סינון
אופציה כל כך נוחה שחוסכת המון זמן ועדיין רובנו (גם אני לפעמים…) לא משתמשים בה.
תשתמשו באפשרויות הסינון שהאתרים נותנים.
כל אחד מאיתנו יודע פחות או יותר מה חשוב לו במלון וזה בדיוק המקום לכתוב את זה – טווח מחירים, רמת המלון, דירוג האורחים, שירותים ספציפיים שאתם מחפשים. את כל זה ועוד תוכלו להכניס בעמודת הסינון ובכך לצמצם את תוצאות החיפוש שתקבלו.
בשני האתרים שהזכרתי קיימת עמודה כזו בצד ימין (אם אתם באתר בעברית) – אל תהססו להשתמש בה.
הטיפ הזה חשוב במיוחד לגבי סינון לפי מחיר, הכניסו את המחיר המקסימלי שאתם מעוניינים לשלם וככה לא תתפתו להזמין מלונות שחורגים מהתקציב שלכם.
שימו לב שבבוקינג צריך לגלול למטה כדי להגיע לחלק של טווח התקציב
סדר התוצאות
ברירת המחדל של האתר לא תמיד רלוונטית לכם.
בחרו באופציה שטובה עבורכם מבין האופציות שהאתר מציע. תמצאו את זה בחלק העליון של דף תוצאות החיפוש.
כך זה נראה בבוקינג:
וכך בטריפאדוויזר:
בנוסף שימו לב שבטריפאדוויזר התוצאה הראשונה היא בד"כ תוצאה ממומנת ולכן היא לא באמת מסודרת לפי הבחירה שלכם.
למשל אם בחרתם שהסדר יהיה לפי דירוג האורחים, התוצאה הממומנת כנראה לא תהיה זו עם הדירוג הכי טוב.
חפשו את הסימון של המודעה (כמו בתמונה) ודלגו לתוצאת החיפוש הבאה.
תמונות
טיפ שרלוונטי בעיקר לטריפאדוויזר – אמנם קלישאה אבל היא נכונה גם במקרה הזה – תמונה אחת שווה אלף מילים.
לפעמים עוד לפני הביקורות שווה להסתכל על התמונות. בטריפאדוויזר יש תמונות אותנטיות של מבקרים ולא רק תמונות רשמיות של המלון ואפילו אפשר לבחור לראות את התמונות האלה בלבד.
קרה לי כל כך הרבה פעמים שפתחתי את התמונות והתמונות הראשונות שנגלו אלי היו של ג'וק או של סדינים מלוכלכים ואז בלי לבזבז זמן על קריאת ביקורות פשוט עברתי למלון הבא…
בחרו באופציה של "מטייל" כדי לראות תמונות שצולמו ע"י מטיילים בלבד
ביקורות
תקראו ביקורות. נכון לפעמים יש המון ביקורות ולמי יש כח לקרוא הכל. אז ברור שלא קוראים הכל אבל קבלו כמה טיפים לקריאת ביקורות:
1. כמות הביקורות -אם למלון מסויים יש ציון מאוד גבוה אבל ביקורות בודדות אני לא הייתי ממליצה להזמין אותו (נפלתי ככה בשני מלונות בויאטנם – אחד היה נפילה יחסית קלה אבל השני היה באמת מלון מחריד ומזל שישנו בו רק לילה אחד)
דוגמה לאיך זה נראה בבוקינג:
במקרה הזה למשל, הייתי בוחרת בלי התלבטות במלון הראשון. אמנם הציון שלו מעט נמוך יותר אבל יש לו מעל 3,000 דירוגים. לעומת המלון השני שיש לו ציון מעולה אבל רק 3 מדרגים.
2. אם אתם מחפשים בטריפאדוויזר – תראו עד כמה האנשים שהשאירו ביקורת אמינים. אם תראו הרבה ביקורות מאנשים שזו הביקורת היחידה שלהם באתר – פה חשדתי. יש סיכוי שמדובר בחברים של בעלי המלון/פרופילים פיקטיביים שנפתחו רק כדי לדרג את המלון הספציפי הזה. לחילופין יכול להיות שזה דווקא ביקורות שליליות אבל הן מאנשים שרוצים ברעתו של בעל המלון (קצת קונספירטיבי, אבל זה עלול לקרות) בנוסף שימו לב שזה יותר שכיח ביקורות שליליות שהן הביקורת היחידה של מישהו. לפעמים אנשים שבד"כ לא כותבים ביקורות עברו חוויה כל כך גרועה שהם היו חייבים לחלוק אותה עם העולם.
כאן ליד החץ תוכלו לראות את כמות הביקורות של אותו אדם. במקרה הזה 34. במעבר של העכבר על תמונת הפרופיל שלו ייפתח לכם החלון הבא שבו תוכלו לראות איך הוא דירג מלונות אחרים שהיה בהם.
תוכלו גם ללחוץ על השם שלו ולהכנס לפרופיל ושם לקרוא ביקורות נוספות שהוא כתב.
3. לקרוא את הביקורות השליליות של המקום (1-2 כוכבים).
ככה תעשו את זה בטריפאדויזר:
תבדקו שכל השפות מסומנות או בחרו את השפה שאתם רוצים (בד"כ בעברית יש מעט מאוד ביקורות). לאחר מכן סמנו וי ליד הביקורות שתרצו לקרוא – גרוע או נורא ואיום או שניהם.
בבוקינג זה מעט יותר מסובך. בתוך העמוד של המלון לחצו על הציון שלו שנמצא על התמונה הראשית:
לאחר מכן חפשו את החלון של "כל דירוגי האורחים" ובחרו שם "ירוד (1-3)":
כשאתם קוראים ביקורות שליליות שימו לב לכמה דברים: קודם כל ממתי הביקורות. אם הביקורות השליליות הן מלפני כמה שנים ויש המון ביקורות חדשות יותר שכולן חיוביות, כנראה המלון עשה שיפורים ושינויים. לעומת זאת אם רוב הביקורות טובות אך יש מספר ביקורות שליליות רק מהתקופה האחרונה, יכול להיות שהמלון במגמת התדרדרות. קראו את תוכן הביקורות ותבדקו:
– האם זה דברים שמפריעים גם לכם? לאנשים שונים חשובים דברים שונים יכול להיות שמישהו נתן ציון 1 רק בגלל שהמיקום של המלון היה גרוע בעיניו ובשבילכם המיקום הוא לא רלוונטי ואולי אפילו מיקום שרציתם.
– האם נשמע שהאדם שכתב את הביקורת קטנוני וקוטל את המלון על דברים משניים. במקרה כזה כדאי גם להסתכל על ביקורות אחרות שאותו אדם כתב, אם כולן/רובן שליליות, זה כנראה אדם שרק אוהב להתלונן
– לראות האם יש תגובות מהמלון לביקורות האלה ומה נכתב בתגובה. מלונות שלא מגיבים כבר הייתי נוטה לפסול אותם – זה בד"כ אומר שלא אכפת להם מהלקוחות שלהם. תוכן התגובה חשוב גם כן, תגובות גנריות גם לא מוסיפות נקודות למלון מבחינתי. תגובות שמתעמתות עם הלקוח הן עוד יותר גרועות (למרות שגם כאן צריך לקרוא בעיון ולהבין את פרטי המקרה, לפעמים יש לקוחות שמסתבר שהיו לא בסדר בעצמם)
הבריכה של מלון הספא המהמם שישנו בו בקורטינה ד'אמפצו, איטליה
שימוש במפה שבאתר
חיפוש על המפה – מאפשר לכם לראות אזורים שונים ולמה המלון קרוב. בבוקינג גם מסומן לכם על המפה מה פנוי ומה לא בתאריכים שבחרתם. במעבר עכבר על המיקום של המלון תוכלו לראות את הדברים החשובים ביותר שזה דירוג האורחים ומחיר (שימו לב שהמחיר שמצויין על המפה בבוקינג הוא לכל התקופה שבחרתם ולא ללילה אחד).
מפה בבוקינג. הנקודות האדומות מסמנות מלונות שאינם פנויים בתאריך הנבחר. הנקודות הלבנות הן מלונות פנויים
את המפה תמצאו בעמוד תוצאות החיפוש בחלק העליון של העמוד (מימין או משמאל) או בתוך העמוד של המלון. בבוקינג זה יופיע מתחת לחלונית החיפוש ובטריפאדוויזר זה יופיע מתחת לתמונות באזור של הסקירה הכללית.
סוגי החדרים באותו המלון
תסתכלו על סוגי החדרים השונים. כמו שכתבתי בתחילת הפוסט, אני אוהבת להיכנס לבוקינג בדיוק בגלל זה. בד"כ יש שם רשימה של כל סוגי החדרים עם תמונות ספציפיות של החדר. יכול להיות שחדר אחד לא לטעמכם אבל חדר אחר הוא מושלם עבורכם.
לעיתים גם בבוקינג יש את אותן תמונות לכל סוגי החדרים ואז אני ממליצה להיכנס לאתר של המלון (פשוט לסמן עם העכבר את שם המלון-> קליק ימני->חיפוש בגוגל של שם המלון ("”search google for…):
באתרים של המלונות יש בד"כ תמונות שונות לכל סוג חדר. כמובן שכדאי לקרוא את המפרט של החדר ולראות בדיוק מה הוא כולל (מרפסת, נוף, ג'קוזי, טלויזיה, מיטה גדולה ועוד)
הרחבת החיפוש
במידה שחיפשתם ולא מצאתם משהו שעונה לדרישות שלכם זה הזמן לחפש מקומות לינה שהם לא מלונות קלאסיים.
בטריפאדווייזר כדאי לבדוק גם תחת הקטגוריות של חדרי אירוח וB&B ומקומות אירוח באווירה מיוחדת.
את הקטגוריה תוכלו להחליף בעמוד הסינון באופן הבא:
לחילופין תוכלו לבדוק אופציה של לינה ב-AIRBNB. ממליצה לכם לקרוא את המדריך שכתבתי עם כל מה שחשוב לדעת לפני שמזמינים דירת AIRBNB.
לסיום
אחרי שמצאתם את המלון שאתם רוצים להזמין כדאי לעשות עוד בדיקה קטנה ולהכנס לאתר של המלון, ייתכן ושם המחיר יהיה זול יותר מהמחירים שמצאתם באתרים הנ"ל.
מקווה שהפוסט הזה היה לכם שימושי. אם יש לכם עוד שאלות, הערות או טיפ חשוב שפספסתי – כתבו לי 🙂
רוצים לקבל עדכונים, טיפים ודילים שווים שאני מוצאת? השאירו כתובת אימייל והרשמו לניוזלטר
אולי יעניין אותך גם:
איפה לישון באמסטרדם – מלונות מומלצים בעיר
בטיול האחרון שלנו לאמסטרדם הבנתי את הקטע שלי עם מלונות. האמת שתמיד ידעתי את זה אבל עכשיו זה היה ברור במיוחד. אני אוהבת מלונות שווים
איך להגיע משדה התעופה באתונה למרכז העיר ולנמלים שבקרבתה
דרכי ההגעה משדה התעופה אלפתריוס וניזלוס שבאתונה לעיר עצמה ולנמלים פיראוס ורפינה הן מגוונות ופשוטות. השדה מקושר בצורה טובה מאוד לעיר ובכתבה הזו אסקור את
כל כך הרבה פעמים המלצתי לאנשים על לונדון והשאלה הראשונה שקיבלתי הייתה "היא לא יקרה?". נכון, לונדון לא זולה אבל עם תכנון טוב מראש זו
6 סיבות טובות להזמין את החופשה הבאה שלכם דווקא בפארוס
האי פארוס שביוון הוא אי קטן ופחות מוכר ורוב הסיבות לנסוע אליו כתובות בדיוק במשפט הזה (אי, קטן, פחות מוכר ). אם יש לכם רק
אורות מנצנצים, קור מקפיא וסיידר אלכוהולי חם – חופשת כריסמס בלונדון
נכון יש קטע כזה שחג המולד זה החג הכי שווהever ? כזה שכל החגים ובמיוחד החגים היהודיים מחווירים לעומתו? אז מצד אחד אין ספק שהוא
מה לעשות בלונדון ביום של חג המולד (כשהכל סגור)
לונדון היא עיר ללא הפסקה, אבל אפילו היא עוצרת ליום וחצי במהלך חג המולד. בערב של ה-24.12 וב-25.12 במהלך כל היום, כמעט הכל סגור בעיר
חצי האי פיליון – 9 ימים בנופים ובחופים הפראיים של פיליון
נסענו באוגוסט-ספטמבר 2019 ל-11 ימים (9 נטו) זוג+תינוק עלות כוללת כ-2,000 יורו* *העלות הכוללת ללא ארוחות ובזבוזים. פירוט עלויות ניתן לראות בסוף הפוסט תשעה ימים?
חופשה מפנקת במחיר שפוי – כך תעשו את זה
בואו נדבר על זה רגע, חופשה מפנקת בחו"ל לא חייבת לקרוע את הכיס. בתור אחת שאוהבת לטוס ואוהבת מלונות מפנקים, אני צריכה לדעת להוזיל עלויות
כל מה שצריך לדעת לפני שמזמינים דירת AIRBNB
עדכון בעקבות נגיף הקורונה (31.03.20): מדיניות הביטולים של AIRBNB התעדכנה בעקבות משבר הקורונה באופן הבא: עבור הזמנות שנעשו עד ה-14.3.20 ושתאריך הצ'ק אין שלהן הוא
חגית
6 ספט 2024בלוג ממש מעניין 🙏 תודה
אנחנו נוסעים לפורטוגל בסוף אוקטובר
האם שהית בכל המלונות שהמלצת עליהם?
מגיעים לפורטוגל מאוסלו נורווגיה – האם היית בנורווגיה ויש לך המלצות שהיה מעניינות?
ועוד שאלה – האם את מזמינה הכל מראש
או שמשאירה מקום לספונטניות , כדאי להיות ספונטני?
אשמח להמלצות
תודה,
חגית
eatNresting
10 ספט 2024היי חגית,
הייתי ב-4 מתוך המלונות שהמלצתי עליהם בפורטוגל. כתבתי בפוסט ההמלצות בדיוק באיזה מלונות הייתי.
בנורבגיה עדיין לא הייתי אז אין לי המלצות.
אישית אני לא מטיילת ספונטנית כי אני מאוד בררנית לגבי מלונות ואוהבת לבחור הכל ולא להיות מוגבלת. למי שלא כמוני – אני ממליצה לטייל בספונטניות רק אם מטיילים באוף-סיזן