המשך מסלול טיול במונטנגרו. את החלק הראשון תוכלו לקרוא כאן.
הרי Prokletije
בבוקר היום השמיני ארזנו את חפצינו, לאחר שהות של 3 לילות בקולאשין בדירה הנעימה של סנדרה. התחלנו נסיעה בדרך נופית הררית.
המלצה: פתחו רדיו ומצאו תחנה עם מוסיקה מקומית, זה מוסיף המון לחוויות הטיול ופתחו חלון, תנו לאוויר ההרים המתובל בריח הצמחים לחדור לריאות.
המשכנו בכביש הררי די צר ומתפתל, כשבדרך פזורים בתים בודדים והגענו לkonjuhe.
בדרך לשמורת Prokletije
עצרנו וניגשתי לבית הסמוך שבמרפסתו ישב זוג מבוגר כדי לברר היכן אפשר להסתובב. במהלך הדברים הבנתי שהאיש דובר צרפתית, וכך תקשרנו עם מעט הצרפתית שבפי ובפיו. הוזמנו לשבת ולשתות כוסית משקה חריף. התוודענו לעבודתם: הם קילפו את עלי התירס מהקלחים ויבשו את הקלחים בפינת המרפסת. נפרדנו מהזוג, לאחר שהתעקשנו לשלם עבור המשקה.
המשכנו ל-Plav, עיירה על שפת אגם רחב ידיים עם נוף פתוח להרים סביב. פנינו למרכז מידע, אך לא היו להם מפות לשבילי הליכה אלא רק לרכיבה על אופניים. שוב נוכחנו שטוב עשינו שהצטיידנו במפה מהארץ.
המשכנו לgusinje, עצרנו לאכול צהריים במסעדה במלון Rosi, עליה קיבלנו המלצה במרכז המבקרים. היה די טעים, אבל בהשוואה לארוחות עד כה, היא במקום האחרון.
הגענו לGrabaja בשעה 16:00 אי לכך בחרנו במסלול הליכה הקצר ביותר, חצי שעה לכל כיוון. ההליכה בשביל מישורי ובמזג אויר נפלא היתה מרעננת. צעדנו בעמק כשסביבנו נישאים צוקים אימתניים.
טיול ב-Grabaja
חזרנו ל-Plav, הסתובבנו בעיירה ואכלנו ארוחת ערב במסעדת Abas, שגם עליה קיבלנו המלצה. המסעדה ענקית ומעט מאוד סועדים היו בה, אך היה טעים.
פודגוריצה
ביום התשיעי פנינו לכיוון פודגוריצה. מתחילים בנסיעה לכיוון קולאשין וממשיכים הלאה. עצירה קצרה במנזר מורצ'ה (moraca). אמנם אני לא חובבת מנזרים, אך בהחלט מומלץ. במנזר ציורי פרסקו שמעטרים את הקירות מהמסד ועד הטפחות.
בהמשך הדרך נסענו לאורך קניון מורצ'ה, נוף מרשים. תתכוננו: בצדי הדרך מתגלגלת אשפה שבהחלט לא נעימה לעין.
כשהגענו לפודגוריצה הנוף השתנה – את מקום ההרים והצמחיה תפסו כבישים ובתים. החלטנו לקפוץ לשוק בעיירה סמוכה Tuzi. השוק אמנם מקורה אבל היה חם. השוק די גדול ויש בו מכל וכל: בגדים, שטיחים, כלי בית וכיו"ב. בסביבות אחת וחצי חלק מהסוחרים כבר סגרו את הדוכנים.
חזרנו לפודגוריצה והתמקמנו במלון. קיבלנו המלצה על מסעדת Pod והגענו לאכול. דעותינו עליה היו חלוקות.
בהמשך הלכנו לקניון Delta city. הקניון גדול ויש בו רשתות מוכרות: Zara, new Yorker וכיו"ב. המחירים לא זולים ברוב החנויות.
התחלנו את היום העשירי בסידורים: לאחר שאמש התברר לנו שלחדר שלנו במלון יש חסרונות, כמו: המים נוזלים מפינת הטוש ומרטיבים את הרצפה, אין לברז ידית ועוד, פנינו לפקיד הקבלה ומיד הוא הציע להחליף לנו חדר. למדו מהניסיון שלנו- הזמינו מראש חדר דה לוקס. מה שקיבלנו לאחר ההחלפה, זה עולם אחר. (מלון crongroska kuca) .
אחרי החלפת החדרים יצאנו לעיירה Rijeka cronjevica. אושר גדול להתפתל שוב בכביש צר שבצדיו עצים ושיחים מצלים ששלכת זרקה בצמרותיהם.
אגם Skadar
הגענו לעיירה, שכינויה בעבר היה ונציה הקטנה. במבט ראשון היא נראתה סתמית, אבל התקדמנו עד שהגענו לחלק שיושב על גדות הנהר, ובו בתי קפה ומסעדות ואפשר גם לשכור סירה ולשוט.
המשכנו לעיירה Virpazar, שיושבת על שפת אגם Skadar הענק. מיד בכניסה הציע לנו בחור חנייה והפלגה. כיוון שעשינו שיעורי בית, לא התפתינו. חיפשנו את כריסטינה מחברת Zaves שהומלצה ב"למטייל". בזמן שחיכינו להפלגה, שתינו משקה צונן בבית קפה הסמוך לגשר (מומלץ לעלות לקומה הראשונה).
בדרך ל-Virpazar
עלינו על הסירה ושטנו לעבר האגם. בדרך, כיבדו אותנו באגוזים, בגבינה ובדבש תוצרת בית ובסופגניות דמויות ספינג'. במהלך השייט שמענו הסברים אודות הצומח ובעלי החיים שבאיזור. חזרנו מהשייט כעבור שעה וחצי ,למרות שתוכנן לשעה, כל זה בעלות של 6€ לאדם. נהנינו מאוד מהחוייה ואנחנו ממליצים בחום לשוט עם החברה של כריסטינה.
המשכנו בנסיעה בדרך נופית כשלאורכה נקודות תצפית מדהימות על האגם. בסופו של דבר הדרך הובילה אותנו לתחנתנו האחרונה להיום- עיר החוף Bar.
איציק היה משוכנע שבעיר החוף נמצא בתי קפה כלבבי, עם עוגות שאני מחפשת מזה 9 ימים (יבשות, בלי קרם). סיור בכמה בתי קפה במרכז העיר סגר לי את הפינה המונטנגרית בנושא אחת ולתמיד- אני מחפשת את מה שאין. ואז הגיעה ההארה: התיישבתי בבית קפה והזמנתי בלינצ'ס, פלצ'ינקה, בשפת המקום עם דבש ואגוזים טחונים לצד קפוצ'ינו. סוף סוף הגעתי לשילוב המנצח עבורי- מתוק וטעים ואין פיספוסים.
בדיעבד אמליץ- אל תבזבזו זמן במרכז העיר. סעו לראות את עץ הזית העתיק בעולם (כ- 2400 שנה), מרשים ביותר ועלו מיד לעיר העתיקה.
העיר יושבת על מדרון שלאורכו סימטה ציורית. לאורך הסימטה פזורות מסעדות רבות ובהן אוירה מיוחדת וכן חנויות מזכרות. נכנסנו למתחם העתיקות (בתשלום 2€). הגענו לשם בשש ארבעים והצלחנו לראות את השקיעה, חוייה מדהימה ביופייה.
שקיעה מעל העיר בר
נסיעה של שעה ועשר דקות בכביש מהיר החזירה אותנו לפודגוריצה. כיוון ששבת, הרחובות היו מלאים והאווירה שמחה ותוססת. התישבנו בבר Zeppelin ונהנינו מהמקום ומהאוכל.
שמורת Lovcen
בבוקר היום ה-11 עזבנו את פודגוריצה ונסענו לשמורת לובצ'ן (Lovcen). הנסיעה החלה בכביש נוח בדרך ל-cjien, בירתה הקודמת של מונטנגרו. עצרנו במרכז העיר ומהר מאוד המשכנו הלאה. הפעם בכביש צר ומתפתל. אותי זה שימח, כי זה אומר ששוב מצפה לנו נוף מעניין ומזג אויר קריר.
העפלנו לפסגת ההר לובצ'ן. החנינו את הרכב והתחלנו לטפס במדרגות למוזיליאום לזכרו של המלך נגושי. הכינו רגליים, טיפוס של 461 מדרגות, חלקן בנויות בתוך מנהרה. ביציאה מהמבנה יש שביל שמוביל למרפסת נוף. התמונה הנגלית לעין בלתי נתפסת: מרחבי אינסוף של מונטנגרו פרושים למרגלותינו.
בדרך חזרה יש תחנות תצפית לנוף קסום- עיירות חוף מפוארות לאורך מפרצונים.
הנוף מפסגת הר לובצ'ן
עצרנו בגושי, כפר שידוע בעישון הבשר. בכניסה יש דוכנים לתיירים, אבל החלטנו להתקדם עוד קצת. גילינו רחוב צדדי ובו חנויות אבל פחות מתוירות. הגענו במקרה לחנות של Pozo popovic והיתה שם תיירת מרוסיה שסיפרה לנו שהיא הגיעה אליו בעקבות המלצות שקיבלה ברוסיה. לא היינו צריכים יותר מזה כדי להישאר. הבעלים כיבד אותנו בבשר, בגבינות וביין והכל תוצרת בית.
עיירות החוף
המשכנו בנסיעה בכביש צר עם הרבה סיבובים, אבל הנוף פיצה על הכל. הגענו לבודווה והתמקמנו בצימר.
ירדנו לטייל לאורך החוף – שפע מסעדות ובתי קפה פזורים. טיילנו בעיר העתיקה על סמטאותיה הציוריות ושפע חנויות המזכרות, הבגדים והתכשיטים. סעדנו לחוף הים במסעדה Jardan שהמליץ עליה בעל הצימר ולא התאכזבנו.
מתחילים את היום ה-12 בארוחת בוקר במרפסת הצימר, כשהעיר פרושה לרגלינו וההרים חובקים סביב. יוצאים לקוטור, שהוכרזה ע"י אונסקו כאתר מורשת עולמי.
התחלנו בסיור בעיר העתיקה שמוקפת חומה, שחלק ניכר ממנה ממוקם על מדרונות ההר. הסיור כולל טיפוס של 1350 מדרגות.
המלצה: כדאי להגיע למפלס העליון לפני 10:00 בבוקר הן מפני שהטמפרטורה נעימה יותר והן מפני שכמות התיירים קטנה יחסית. אם מעונן ואין ראות טובה, תחליטו אם לעלות, כי הנוף הוא האטרקציה.
ככל שעולים נפתח מבט הולך ומתרחב לנוף וזה מראה מרגש.
תצפית על העיר קוטור
חזרנו לעיר העתיקה ונהנינו משפע הסמטאות הצרות והמפותלות. שפע חנויות (יקרות), בתי קפה וברים, אוירה נינוחה ומהנה.
ארוחת צהריים אכלנו ב-Tanjga מסעדת בשרים מס' 1 עפ"י TripAdvisor. התאכזבנו לגלות שהיא ממש לא לטעמנו – רמת הניקיון ירודה והבשר היה יבש.
בדרכנו ל-Perasat תפס אותנו גשם זלעפות. הטמפרטורה צנחה בעשר מעלות ורוחות חזקות נשבו. נסענו ל-Tivat לראות את המרינה – יאכטות מפוארות למדי עגנו בה. מכאן חזרנו לחדר כי מזג האויר, למעט הגשם שפסק, לא השתפר.
בבוקר היום האחרון נסענו צפונה ל-Herceg Novi. החלטנו לקצר את הנסיעה בדרך החוף והפלגנו במעבורת עם הרכב (נסיעה קצרה וגם חוייתית). הגענו לעוד עיירת חוף נינוחה.
החוף בהרצג נובי
העיר העתיקה לא מאוד מרשימה. ערכנו טיול רגוע לאורך הטיילת שעל הים וסעדנו בהמלצת הבחורה ממרכז המבקרים, במסעדת Konoba Feral. המנות אסתטיות מאוד וטעימות. המשכנו לטייל בטיילת.
בעיני זו עיירת החוף המועדפת – לא עמוסה באנשים, הטיילת ארוכה והרבה מסעדות ובתי קפה ממוקמים קרוב לים. למי שאוהב ים, דעו שהחופים עם זיפזיף, סלעים או משטח בטון. כמו כן רצועת החוף צרה.
בכל עיירות החוף שהיינו זה כך. הסתפקנו בישיבה בבית קפה, ליקקנו גלידה והתענגנו על תכול המים והשמים.
הטיילת בהרצג-נובי
בחזרה לשדה התעופה ב-Tivat. כדאי לדעת – יש בית קפה אחד מיד בכניסה לבניין (לפני הצ'ק אין). הדיוטי פרי זו חנות אחת צרה וארוכה ,שהמלאי בה צנוע והתור ארוך. אולם ההמתנה, לפחות כשאנחנו היינו, עמוס מאוד, יש שנאלצים לעמוד בהמתנה לטיסה.
מונטנגרו רבת גוונים, טעמים ונופים. בכל יום מצאנו בה משהו חדש ומרגש.
כמנהגנו בסיום טיול, אנחנו אוהבים לעשות סיכום ולבדוק: מה אהבנו בו ומה היינו עושים אחרת.
לגבי מה אהבנו במונטנגרו- אהבנו את האוכל, האנשים מסבירי הפנים, הנופים המרשימים והרוגע שיש בה.
מה היינו עושים אחרת?
כיוון שאנחנו לא אוהבים לבלות בים, היינו מקדישים לעיירות החוף יומיים בלבד ומקדישים יום נוסף לטיול בהרים, ובכלל היינו מוסיפים עוד מסלולי הליכה ברגל.
המלצות נוספות לקראת טיול במונטנגרו תוכלו לקרוא בפוסט הזה.
דבר העורכת: גם הפעם אמליץ על מקומות לינה נוספים ומפנקים יותר. לחצו על שם המלון לפרטים נוספים, תמונות והזמנה.
מלונות ב-Kolasin
Bianca Resort & Spa – מלון ספא מפנק בעל עיצוב חמים ומלא עץ.
Stone Lodge – דירה מרווחת במבנה יפיפה הבנוי בשילוב של אבן ועץ.
Chalet Kolašin – מלון דירות המעוצבות כבקתות עץ עם נוף להרים.
עוד מלונות בקולאשין תוכלו למצוא בלחיצה כאן.
מלונות ב- Plav
פלאב היא עיירה קטנה עם מעט מאוד אפשרויות לינה, אז מצאתי מקום בעיירה אחרת באזור – Vusanje.
Moonlight House – מבנה עץ מוקף בנוף הרים ובו מספר חדרי אירוח.
את שאר מקומות הלינה באזור פלאב תוכלו לראות כאן.
מלונות בפודגוריצה
Hilton Podgorica Crna Gora – להנות מהרמה של הילטון במחירים של מונטנגרו.
Hotel New Star – מלון מודרני קרוב למרכז העיר
Hotel Hemera – מלון עם חדרים בעיצוב מיוחד ממוקם במרכז העיר.
אפשרויות לינה נוספות בפודגוריצה תוכלו למצוא בלחיצה כאן.
מלונות בבודווה
Hotel Moskva – מלון מודרני עם בריכה. קרוב לטיילת ולעיר העתיקה
Hotel Bracera – מלון ספא בקרבת חוף הים. בחלק מהחדרים יש מטבחון.
Apartments Captain's Villa – מלון דירות בבית אבן מקסים.
מלונות נוספים בבודווה תוכלו לחפש בלחיצה כאן.
מלונות ב- Herceg novi
אמנם הוריי לא ישנו בעיירה הזו אבל המלון הזה נראה כל כך טוב שאני חייבת להמליץ עליו:
Palmon Bay Hotel & Spa – מלון ספא מדהים במרחק הליכה קצר מחוף הים.
את שאר אפשרויות הלינה בעיר תוכלו לראות כאן.
רוצים לקבל עדכונים, טיפים ודילים שווים שאני מוצאת? השאירו כתובת אימייל והרשמו לניוזלטר
אולי יעניין אותך גם:
איך להזמין כרטיסים להופעות מוזיקה בחו"ל
מוזיקה זו אחת ההנאות הגדולות של החיים. מוזיקה חיה זה בכלל טירוף וכשמשלבים את זה עם טיול בחו"ל זה, ובכן, פשוט מושלם. לצערנו בתור ישראלים,
פנמה – טיול במרכז אמריקה חלק א'
אחחח פנמה וקוסטה ריקה…. לא יכולה להתחיל לחשוב עליהן מבלי להיאנח אנחת געגוע… ההחלטה לנסוע דווקא לשם, הייתה בעקבות פייסבוק. מישהי שאני מכירה הייתה בטיול
תסכימו איתי שכושר וחופש לא בדיוק הולכים ביחד, לפחות לרובנו. אבל אם חשוב לכם לשמור על כושר גם בזמן החופשה הפוסט הזה ייתן לכם כמה
נסענו במרץ 2016 לשבועיים זוג עלות כוללת כ-5,500 דולר* *עלות כוללת לזוג ללא ארוחות ובזבוזים. פירוט עלויות ניתן לראות בסוף הפוסט. טיול לארגנטינה בשבועיים אפשרי?
חופשה חורפית בקרפטים – פסטורליה רומנית במיטבה
זו בכלל לא היתה מתוכננת להיות חופשה חורפית. טסנו לטיול ברומניה בסוף אוקטובר וציפינו למזג אוויר סתווי. כמה ימים לפני הטיסה בדקנו את מזג האוויר
קבוצות פייסבוק מומלצות לתכנון טיולים
כשאני מתכננת טיול, אחד ממקורות המידע העיקריים שאני נעזרת בהם הוא קבוצות פייסבוק. אני עושה זאת בשתי דרכים: האחת חיפוש מידע על היעד שאני נוסעת
חופשה בסיישל בתקופת הקורונה – כל מה שצריך לדעת לפני הנסיעה
בדצמבר 2020 סיישל היתה בין המדינות הבודדות שהיה ניתן לטוס אליהן. קפצתי על ההזדמנות כדי לבקר במדינת האיים המהממת ובדרך אספתי את כל המידע שחשוב
איך לארוז מזוודה ביעילות – 14 טיפים שיחסכו לכם כסף
הסכם שמיים פתוחים אמנם גרם למחירים של כרטיסי הטיסה לצנוח, אבל מה עושים כשצריך גם מזוודות? פתאום הטיסה מתייקרת והופכת לפחות כדאית. אז מה הפתרון?
חצי האי פיליון – 9 ימים בנופים ובחופים הפראיים של פיליון
נסענו באוגוסט-ספטמבר 2019 ל-11 ימים (9 נטו) זוג+תינוק עלות כוללת כ-2,000 יורו* *העלות הכוללת ללא ארוחות ובזבוזים. פירוט עלויות ניתן לראות בסוף הפוסט תשעה ימים?